RenBikeTour Velence – 2015. 05. 23

Kedves Barátaink, Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a 2012-ben, két hasi dializált vesebeteg (Pingitzer Károly és Horváth Róbert) által indított, 2013-ban országos akcióvá szélesedett, 2014-ben már két rendezvénnyel megjelenő, vesebetegek és támogatóik részére szervezett RenBikeTour kerékpártúrát 2015-ben ismét elindítjuk!

A tavaly első ízben megrendezett RenBikeTour Velence hagyományát követve, ismét lehetőséget kínálunk a kisebbik tavunk szervezett megkerülésére 2015. május 23-án!

Célunk változatlanul az, hogy a júniusban megrendezendő 4 napos Balatoni túra előtt, a téli kihagyások után, egy néhány órás, kényelmes, rövid távon, ismét megmozgassuk magunkat, felkészüljünk a nagyobb megmérettetésre, találkozzunk régi ismerősökkel, esetleg újabb barátokra tegyünk szert. Másrészt, lehetőséget szeretnénk kínálni az önmagukat kipróbálni vágyó és még gondolkodó vagy csak egy napi szabadidővel rendelkező sportkedvelőknek, hogy megismerhessék a közös tekerés maradandó élményét, és esetleg kedvet kapjanak a hozzánk való további csatlakozáshoz is!

A túrák célja változatlanul az, hogy megmutassuk; a súlyosnak tartott vesebetegséggel, sőt vesepótló kezeléssel (hasi dialízis, gépi művese kezelés, transzplantáció) együtt is lehet teljes, aktív életet élni. Szeretnénk felhívni a figyelmet a rendszeres testmozgásra, mely elősegíti egészségünk megőrzését, szív-, érrendszeri és anyagcsere megbetegedések elkerülését vagy állapotunk javítását, továbbá a túrával mint akcióval rá szeretnénk irányítani a figyelmet a vesebetegség, veseelégtelenség sokakat fenyegető veszélyére, a szűrés, aktív megelőzés és főként az egyéni „odafigyelés” fontosságára.

 

Információ a túráról

 

Tájékoztató regisztrált résztvevőknek  Önkéntességi Nyilatkozat

 

Indulás 2015. május 23-án 11 órakor a gárdony-agárdi ’Napsugár’ strandról

Táv: 35 km, a Velencei tó körüli kerékpárúton

Gyülekezés 9 órától a Napsugár strand ingyenes parkolójában, a strand bejáratánál

A résztvevőknek 3 csoportban javasoljuk a táv megtételét:

 • 1. csoport: kerékpárral, kényelmes tempóban, 1 vagy több megállással, lehetőség szerint csoportokban.
 • 2. csoport: Kerékpáros gyorsasági verseny, amit a vállalkozó kedvű, rendszeresen kerékpározó fiataloknak javasolunk (akár 2 gyorsasági kör megtételével is!)
 • 3. csoport: Futva, akár egyéniben, akár előre szervezett csapatokban váltókkal

 

A 2015-es RenBikeTour programokat a RenBikeTour szervező csapatával közösen az Expert-Quality Kongresszusi és Utazási Iroda Kft. szervezi, Szalma Márta ügyvezető igazgató vezetésével.

Biztonságunkról az AEGON MAGYARORSZÁG Biztosító Zrt. gondoskodik.

Tudnivalók:

 

 • A túrán való részvétel vesebetegeknek és 18 év alatti résztvevőknek ingyenes, a többi résztvevőnek 500 Ft, ami a helyszínen fizetendő!
 • A túra során a résztvevőknek ásványvizet fogunk tudni biztosítani, valamint a tavalyihoz hasonlóan meleg étellel várjuk a beérkezőket! Ezen kívül a Gárdonyi strand bejáratánál levő büfékben lehetőség lesz ennivaló és innivaló vásárlására is!
 • A fentiek miatt a létszám kalkulálásához mindenképp szükséges előzetes regisztráció, amit a RenBikeTour honlapján, a regisztrációs link aktiválást követően kérünk mindenki tegyen meg, legkésőbb 2015. május 17-ig!
 • Minden részt venni szándékozó beteg kérje ki orvosa tanácsát, segítségét a döntés előtt!
 • Az oda- és hazautazás, valamint a kerékpárok helyszínre szállítása egyénileg történik, helyszínen kerékpárt biztosítani nem tudunk!
 • A túra során kísérő autót biztosítunk és szintén rendelkezésre áll szakképzett egészségügyi személyzet is.
 • Hasi dializált betegeinket kérjük, hozzák magukkal a szükséges oldatokat és eszközöket az oldatcseréhez – ha szükséges- megfelelő helyszínt biztosítunk.
 • HD kezelt betegeknél javaslunk egy kezelést – akár soron kívül is – a túra előtti napon elvégezni!
 • Biztonságképpen kérünk minden vesebeteget, hogy egészségügyi iratait és gyógyszereit hozza mindenképp magával!
 • A helyszínen felállított standnál kérünk mindenkit, hogy megérkezéskor regisztráljon!
 • Egészségügyi vagy egyéb probléma esetén a szervezőknél vagy a regisztrációs standnál kérjük ezt jelezzék!
 • Otthoni indulás előtt, mindenki győződjön meg járműve műszaki állapotáról! Technikai segítségre, javításra a helyszínen és menet közben is van lehetőség, de jobb, ha erre nem kerül sor.
 • A viszonylag rövid táv ellenére, a hirtelen megterhelésből adódó várható szövődmények elkerülése érdekében kérünk mindenkit készüljön rövid távú kerékpáros edzésekkel a túra előtt!
 • Hazautazás várhatóan 17 óra körül!

 

Várunk tehát mindenkit, akinek érdeklődését akciónk felkeltette, vagy hallott a korábbi RenBikeTour sikeréről és szeretne hasonló élményekkel gazdagabb lenni vagy csak társaságban jót sportolni!

A RenBikeTour Velence-re történő regisztráció valamint a RenBikeTour programjaival kapcsolatos információk a www.renbiketour.hu honlapon elérhetők!

Amennyiben megnyílik a link, úgy itt lehet majd a 2015. június 19-22. között megrendezésre kerülő 3. RenBikeTour Balaton túrára is jelentkezni!

A RenBikeTour Balaton túráról külön küldünk részletes tájékoztatót!

 

Kérdés esetén elérhetőségeink:

Bátor Bálintné (Gizke)      Email: gise@freemail.hu      Tel: +3630 677 9163

Szepesi Gizella      Email: szepesi@eqcongress.hu      Tel: +3620 952 0786

Pingitzer Károly      Email: pingi7115@gmail.com      Tel: +3630 535 6948

dr. Schneider Károly      Email: schka65@gmail.com      Tel: +3670 451 1038

 

2015.03.23.