RenBikeTour Balaton 2014

Kedves Barátaink, Tisztelt Érdeklődők!

A 2013-ban, vesebetegek, barátok és szimpatizánsok részvételével megrendezett 1. országos RenBikeTour Balaton kerékpár túra sikerén felbuzdulva, hagyomány teremtőként, a 2014. május 10-ére szervezett 1 napos RenBikeTour Velence után, 2014-ben ismét tervezzük a Balatont kerülő túra megszervezését immár második alkalommal!

A túrák célja változatlanul az, hogy megmutassuk; súlyosnak tartott vesebetegséggel, sőt vesepótló kezeléssel (hasi dialízis, művese, transzplantáció) együtt is lehet teljes, aktív életet élni, sőt, a rendszeres testmozgás, sportolás segít bennünket egészségünk megőrzésében, szív-érrendszeri és anyagcsere állapotunk javításában, továbbá a túrával mint akcióval szeretnénk felhívni a figyelmet a vesebetegség, veseelégtelenség sokakat fenyegető veszélyére, a szűrés, aktív megelőzés s főként az egyéni „odafigyelés” fontosságára!

Ezzel a fórummal azt is el szeretnénk érni, hogy betegeink megismerjék egymást, megismerjék a másik állomásokon zajló munkát, módjuk legyen a tapasztalatcserére, illetve hogy a kerékpártúrával közös élményekkel gazdagodjanak. Ezen szellemben szeretnénk minél több vesebeteg/dialízisre szoruló beteg, barát, szimpatizáns és szakember számára felkínálni a lehetőségét egy közös túrának!

Figyelem, 2014. június 27-30. között indul a 2. RenBikeTour Balaton!


Útvonal és állomások:
Balatonfüred – Siófok – Balatonfenyves – Gyenesdiás – Balatonfüred – 215 km

1. nap (2014. június 27. péntek): Balatonfüred – Siófok 51 km

2. nap (2014. június 28. szombat): Siófok – Balatonfenyves 55 km

3. nap (2014. június 29. vasárnap): Balatonfenyves – Gyenesdiás 51 km

4. nap (2014. június 30. hétfő): Gyenesdiás – Balatonfüred 58 km

1. állomás: Siófok/Balatonszéplak felső


Időpont:
2014. június 27. péntek

Szálláshely: Hotel Ezüstpart /8600 Siófok, Liszt Ferenc sétány 4./

Elhelyezés: kétágyas szobákban

Szolgáltatás: szállás svédasztalos vacsorával és reggelivel, uszoda – és szauna használat, parkolás, Áfa, Ifa.

A Hotel Ezüstpart Balatonszéplak felsőn közvetlenül a Balaton partján, zöldövezetben, nyugodt, csendes környezetben helyezkedik el. A szálloda sokszínű szolgáltatásokkal, aktív pihenést biztosít vendégei részére.

A classic típusú szobákban fürdőszoba, színes televízió műholdas programokkal, hűtőszekrény található. A szobák többsége erkélyes, amelyekből gyönyörű a kilátás a Balatonra.

 

2. állomás: Balatonfenyves


Időpont:
2014. június 28. szombat

Szálláshely: Balatoni Hotel /8646 Balatonfenyves, Kölcsey u. 7./

Elhelyezés: Balatoni Hotel-ben /Férőhely: 110 fő/: háromágyas szobákban

Szolgáltatás: szállás vacsorával és reggelivel, Áfa, Ifa.

Mind a két szálláslehetőség közvetlenül a Balaton parton helyezkedik el. A szálláshelyek saját strandjain alkalom nyílik a fürdőzésre. Az Balatoni Hotel szobái fürdőszobával, hűtőszekrénnyel, erkéllyel felszereltek, egy részükben televízió is található.

Az Fenyves Hotel négyszintes épületében a szobák mindegyike saját vizesblokkal ellátott.Az étkezéseket mind a két szálláshely vonatkozásában az Ifjúsági Hotel éttermében biztosítják.

Fenyves Hotel /8646 Balatonfenyves, Mészáros L. u. 2-8./

Fenyves Hotel-ben /Férőhely: 40 fő/: két, három és négyágyas szobákban

 

3. állomás: Gyenesdiás

Időpont: 2014. június 29. vasárnap

Szálláshely: Tulipán Üdülő, Motel /8315 Gyenesdiás, Tulipán u. 20./

Elhelyezés: Tulipán Üdülő-ben /Férőhely: 117 fő/: háromágyas szobákban a „Motel

Tulipán Camping /8315 Gyenesdiás, Tulipán u. 5./

Épületben”; négy-, öt-, hatágyas szobákban a „Gyereképületben” Tulipán Camping-ben /Férőhely: 22 fő/: négyágyas bungalókban Szolgáltatás: szállás vacsorával és reggelivel Áfa, Ifa.

A Tulipán Üdülő és Motel-ben több épületegyüttes található, amely kiemelt üdülőövezetben egy parkosított udvarban helyezkedik el. A főépületben lévő szobák (3 ágyasak) mosdóval ellátottak.

A zuhanyzók és a WC-k a folyosón helyezkednek el. A gyermeképületben többágyas (négy, öt, hatágyas) szobák találhatóak, amelyek saját fürdőszobával, hűtővel ellátottak.

A szálláshelyre saját törölközőt kell hozni. A szálláshelyek biztosítása érkezési sorrendben történik, a később jelentkezők elszállásolása a Tulipán Camping-ben történik, 4 fős konyhával és fürdőszobával felszerelt bungalókban.

Az étkezéseket mind a két szálláshely vonatkozásában a Tulipán Üdülő Éttermében

Tulipán Üdülő Gyenesdiás Tulipán Camping Gyenesdiás

Árak:

Állomás:
Szálláshely neve:
Ellátás:
Szállásár/éj:

2014. június 27. péntek-Siófok

Hotel Ezüstpart
(félpanzióval)
7 500 Ft
2014. június 28. szombat-Balatonfenyves
Balatoni Hotel és Fenyves Hotel
(félpanzióval)
6 000 Ft
2014. június 29. vasárnap-Gyenesdiás

Tulipán Üdülő és Motel, Tulipán Camping

(félpanzióval)
6 500 Ft
Összesen:
20 000 Ft

Útközben Siófokon és Keszthelyen a dialízis központok előtt, pihenővel és étkezéssel közbeiktatott betegtalálkozót tervezünk, ahol szeretnénk, ha a vesebetegségről és a művese kezelésekről minél szélesebb kör kapna információt, lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy a betegek kicserélhessék egymással tapasztalataikat!

A kerékpározást kényelmes tempóban, kb. 10 kilométerenként pihenők, frissítők, energiapótlás ( pl. műzlis szelet ) beiktatásával, csoportban haladva tervezzük. Ez a hagyományos forma, a régiek felvezetésével és támogatásával.

Edzettebbek, nem-betegek kisebb csoportokban ennél gyorsabban is haladhatnak – saját tempójuk szerint, velük a végcélnál találkozunk.

Nagyon edzettek (néhány ilyen mindig akad) futva is megtehetik a távot vagy annak egyes szakaszait – ezt betegeinknek nem ajánljuk.

A múlt évi túrán nagyon sok beteg-résztvevő lelkesen vállalta, hogy részt venne olyan vizsgálatban, amelyben a világon egyedülálló vesebeteg-kerékpáros túra hatását mérjük fel az anyagcserére és a szív-érrendszerre.

Ennek megfelelően az idén a sportolás, kikapcsolódás és közös együttlét mellett idén tudományos programmal is készülünk, a neve RenBikeStudy. A legfeljebb 40 önkéntesre terjedő vizsgálat a Magyar Nephrologiai Társaság támogatásával és nevében történik, szervezésére és kivitelére a múlt évi orvos és nővér résztvevőkből alakítottunk munkacsoportot.

A vizsgálat háttere, hogy bár rengeteg közlés szól a rendszeres testmozgás fizikai állóképességre, erőnlétre, anyagcserékre vagy akár a szellemi kondícióra kifejtett jótékony hatásairól, de ezen adatok zömében egészséges egyénekre vonatkoztak. Jóval kevesebb információ áll rendelkezésünkre a mozgás vesebetegekre kifejtett hatásairól, pláne egy ilyen nagy megterhelés várható hatásairól!

A munkacsoport szervezésében napi vérvételek, szív ultrahang és más, nem-szurkálós vizsgálatok segítségével szeretnénk adatokat gyűjteni arról, hogy vajon ez az önkéntes jelentős fizikai megterhelés milyen kihatással van szervezetünkre, van-e különbség vesebetegek és egészségesek közt, milyen vonzata lehet ennek a későbbiekre!

A vizsgálatban való részvétel önkéntes, a túrán való részvétel független a tudományos programba való beleegyezéstől! Kérünk azonban mindenkit, mind a vesebetegeket, mind pedig egészséges társainkat is, hogy a túrára való jelentkezéskor gondolják át, vállalják-e  vizsgálatot, s ezt jelezzék is. A vizsgálat részleteiről a későbbiekben a RenBikeTour Balaton honlapján további információkat adunk.

Tudnivalók:

A szállások elosztásánál a lehetőségekhez mérten próbálunk az igényekhez alkalmazkodni, de a szobák jellegéből adódóan, kérem vegyék figyelembe, hogy minden igényt nem tudunk kielégíteni!

Célunk idén is változatlanul az, hogy lehetőség szerint minden vesebeteg részére a részvételt ingyen biztosítsuk!

Az első RenBikeTour tapasztalatait figyelembe véve, jelentkezéskor minden vesebetegtől szeretnénk kérni 5 000 Ft-t a szállások foglalásához, melyet a részvétel teljesülése esetén visszafizetünk. Amennyiben a túrán betegsége miatt, vagy önhibáján kívüli egyéb ok miatt nem tud részt venni és ezt a szervezőknek a túra indulása előtt legkésőbb 5 nappal jelzi, úgy részére a befizetett összeget visszatérítjük.

Indulás a balatonfüredi SPAR parkolóból, 2014. június 27-én 11 órakor. Gyülekező ugyanitt 9 órától. Kérünk mindenkit megérkezéskor a helyszínen regisztráljon!

Terveink szerint autóinkat a parkolóval szemben levő kemping területén ismételten őrzött helyen tudjuk hagyni!

Csomagjaink szállítására kísérő autók állnak rendelkezésre! Az egészségügyi hátteret a két műveseállomás segítségén túl a túrában résztvevő Eü. személyzet biztosítja.

Az oda- és hazautazás, valamint a kerékpárok helyszínre szállítása egyénileg történik, helyszínen kerékpárt biztosítani nem tudunk!

Szeretnénk, ha a túrán részvevő betegeink biztonságban éreznék magukat, de ehhez szükségünk van az együttműködésükre.

Kérjük, hogy hozzák magukkal orvosi összefoglalójukat, legutolsó leleteikkel, hol, milyen módon zajlik művese kezelésük, milyen gyógyszert szednek, stb. Minden beteget induláskor és naponta ellenőrzünk és természetesen napközben bármikor fordulhatnak hozzánk segítségért. Terveink szerint, aki elfárad, vagy aktuális állapota nem teszi lehetővé az aznapi kerékpározást, a kísérő autóban folytathatja a túrát.

A hasi dialízis kezeléseket a szállásokon indulás előtt és megérkezéskor tervezzük, de a két műveseállomáson is lehetőség lesz a közti kezeléseket elvégezni. Amennyiben szükséges, úgy útközben a kísérő autóban lehetőség szerint kontrollált körülmények közt lesz mód oldatcsere végzésére.

A tervezett időre szükséges oldatairól mindenki maga gondoskodjon, az oldatok körbeszállítását már helyben megoldjuk.

Haemodializált betegek dialízisét a Keszthelyi és Siófoki Művese Állomásokon tervezzük beiktatni. Kérjük, előre jelezzék a HD igényüket, hozzák magukkal a szükséges a HD dokumentációt (vérnyerési hely, véralvadásgátlás, friss vírus serológia, stb…)..

Minden részt venni szándékozó beteg kérje ki orvosa tanácsát, segítségét a döntés előtt.

Természetesen nem feltétele a túrán való részvételnek a Balaton teljes megkerülése, a túrára bármikor be lehet csatlakozni és bármikor ki lehet szállni, ezt mindenki egyénileg dönti el.

Bár lesz velünk kerékpár szerelésben jártas szakember is, de az otthoni indulás előtt, kérünk mindenkit, győződjön meg járműve műszaki állapotáról!

Az egészség károsodás megelőzése érdekében szintén kérünk mindenkit, a túra előtt tudatosan készüljön rövid távú edzésekkel!

Amennyiben kérdése vagy egyéb speciális igénye van, úgy azt kérjük jelezze felénk!

Várunk mindenkit, akinek érdeklődését a fentiek felkeltették, vagy hallott a tavalyi RenBikeTour Balaton sikeréről és szeretne hasonló élményekkel gazdagabb lenni, vagy csak társaságban jót sportolni!

 

A 2014-es RenBikeTour programokat az  Expert-Quality Kongresszusi és Utazási Iroda Kft. szervezi önköltségi áron, Szalma Márta ügyvezető igazgató vezetésével.

Biztonságunkról az AEGON MAGYARORSZÁG Biztosító Zrt. gondoskodik

 

Kérdés esetén elérhetőségeink:

Bátor Bálintné (Gizke)
email: gise@freemail.hu
Tel: +36306779163
Pingitzer Károly
email: pingi7115@gmail.com
Tel: +36305356948
dr. Zakar Gábor
email:  gzakarpaz@gmail.com
dr. Schneider Károly
email: schka65@gmail.com
Tel:+36704511038