Balatoni kerékpártúra 2014. tájékoztató

Kedves RenBikeTour jelentkező!

Örömmel vettük jelentkezését a túrára!

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a túra során mindenki biztonságban érezze magát és élményekkel feltöltődve, sérülésmentesen érjen haza!

Ez tőlünk, szervezőktől nagy odafigyelést és átgondolást igényel, de a sikerhez mindenképp szükség van a résztvevők fegyelmezett viselkedésére és kooperációjára is.

Biztonságunkról továbbra is az Aegon Biztosító gondoskodik csoportos biztosítással.

A tervezett útvonal és az állomások:

Balatonfüred – Siófok – Balatonfenyves – Gyenesdiás – Balatonfüred

 

1.      nap (2014. június 27.): Balatonfüred – Siófok                                              55 km

Szállás: Siófok – Hotel Ezüstpart:

8600 Siófok, Liszt Ferenc sétány 4.

 

2.      nap (2014. június 28.): Siófok – Balatonfenyves                                          57 km

Szállás: Balatonfenyves – Fenyves Hotel

8646 Balatonfenyves, Mészáros Lázár u. 2-4.

 

3.      nap (2014. június 29.): Balatonfenyves – Gyenesdiás                                 40 km

Szállás: Gyenesdiás – Tulipán Üdülő:

8315 Gyenesdiás, Tulipán u. 5.

 

4.      nap (2014. június 30.): Gyenesdiás – Balatonfüred                                     65 km

Részletes program és tudnivalók:

2014. június 27. (Péntek)

·         Gyülekezés 9 órától a balatonfüredi Kemping (Balatonfüred, Széchenyi István utca 24.) előtti Spar parkolóban.

·         Itt történik a regisztráció, RenBike póló és karszalag átvétele, a csomagok átrakása a szállító autókba.

·         Itt történik a regisztráció, RenBike póló és karszalag átvétele, a csomagok átrakása a szállító autókba. Kérjük, hogy a karszalagot a túra ideje alatt viseljék!

·         Innen a szervezők vezetésével csoportokban visszük be az autókat a kemping területén kijelölt parkolóba.

·         11 órakor polgármesteri ünnepi megnyitó, majd a túrához szükséges pár fontos információ ismertetését követően indulás.

·         Első megálló Balatonalmádi, ahol szendvics várja a résztvevőket.

·         A túra során minden résztvevőnek ingyen ásványvizet biztosítunk, melyet a kísérő autóban talál a pihenőknél.

·         Pihenő kb. 10-15 km-ként, ahol alkalmas helyet találunk.

·         Délután 5 órakor érünk Siófokra a Művese Állomásra, ahol vacsorával és üdítővel várnak minket.

·         20 óra körül foglaljuk el az első napi szállásunkat, ahol vacsorát már nem kapunk. Helyette minden szállóvendég hidegcsomagot kap másnapra, melyet a szállító autóval viszünk magunkkal és a déli pihenő során kap meg ebédre.

2014. június 28. (Szombat)

·         Reggeli 7.30 órától

·         Indulás reggel 9 órakor.

·         A déli órákban ebéd a magunkkal hozott hideg csomagokból.

·         Célunk legkésőbb 16.30-ra a Balatonfenyvesi szállásra érni, hogy HD kezelésre induló betegek a szobáikat el tudják foglalni, át tudjanak öltözni. A szállító autók Siófokra és Keszthelyre 17.00 órakor indulnak. Minden érintett beteg kezelése helyszínéről értesítést kapott. (Amennyiben útközben időben megcsúszunk, úgy a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan Őket a kísérő autók útközben felveszik és előre viszik a szállásra.)

·         Vacsora este 18.30-kor, addig és ezt követően szabadprogram. HD betegeink visszaérkezéskor kapják meg a vacsorájukat.

2014. június 29. (Vasárnap)

·         Reggeli 7.30 órától

·         Indulás reggel 9 órakor.

·         11 óra magasságában Keszthely főterén gyülekező, majd innen közösen indulunk a Keszthelyi Dialízis Állomásra, ahol ebéddel várnak minket.

·         Kb. 14 óra körül indulunk tovább Gyenesdiásra a szállásra.

·         Vacsora 18.30-kor, addig szabadprogram.

·         19.30-tól meglepetés műsor, 20.00 órától záró buli! A túra minden résztvevője számára ingyenes, beleértve az italfogyasztást is! (Remélem, a tavalyihoz hasonlóan jól fogjuk magunkat érezni!)

2014. június 30 (Hétfő)

·         Reggeli 7.30 órától

·         Indulás reggel 9 órakor.

·         Terveink szerint polgárőri kísérettel, 10.30-től Szigliget után 6,5 km hosszan a 71-es Főúton megyünk, hogy kikerüljük badacsonyi kerékpárút nehézségeit. Kérünk mindenkit a fegyelmezett viselkedésre és fokozott odafigyelésre! Badacsonytomajtól már a rendes kerékpárúton folytatjuk utunkat.

·         17.00 órára tervezzük a közös beérkezést a balatonfüredi Tagore sétányra.

Balatonfüred határában összevárjuk egymást. Szeretnénk kérni minden résztvevőt, hogy maradjunk együtt, ne álljanak le a kempingnél! A szállító autók is a Tagore sétányra mennek! A befutást követően együtt megyünk majd vissza, ekkor tudja mindenki átvenni a csomagját és búcsúzunk el egymástól!

Fontos tudnivalók:

·         A túra során a csapat élén Pingitzer Károly és Szabados Erik (Szepi) halad. Lehetőség szerint ne előzzék meg Őket!

·         Hogy senki se maradjon el, a konvojt Krutila Attila zárja váltott társakkal! Amennyiben valaki nem bírja a tempót, elfáradt vagy kerékpár meghibásodás miatt nem tudja folytatni a túrát, kérje a szervezők vagy hátul Krutila Attila segítségét! Ő értesíti a szervezőket, hogy a szállító autó fel tudja venni a hátul maradottakat.

·         5 szállító autó áll rendelkezésre (A szállító autó csapat vezetője Enyingi László Bordó fiat Scudo-al, mely autót figyeljenek a későbbiekben a pihenő helyeken történő megállásoknál.)

·        Kérjük, hogy a biciklik éjszakai tárolásához biztonsági láncról mindenki maga gondoskodjon.

Egyéb tudnivalók:

·         A szállító autók kapacitása miatt kérünk mindenkit, hogy lehetőség szerint egy kézitáskába pakoljon, csomagját jelzéssel ellátva.

·         Kerékpáron lehetőség szerint mindenki csak az aznapi holmiját vigye magával, felkészülve az aktuális időjárásra. (Nap és eső ellen)

·         PD oldatok szállítására egyik autót jelöltük ki (helyszínen keressék), kérjük PD-s betegeinket, névvel ellátott oldataikat ide tegyék.

·         A betegeket kérjük, hogy a rendszeresen szedett gyógyszereiről mindenki maga előre gondoskodjon!

·         Jelen állapotát és értékeit tükröző utolsó leletét vagy zárójelentését hozza magával, hogy probléma esetén zökkenőmentes legyen az Ön ellátása!

·         A túra során, amennyiben nem sürgős egészségügyi problémája támadna, úgy keresse az Önnel érkezett egészségügyi személyzetet vagy a túra szervezőit akár útközben, akár a pihenők során vagy a szállásokon, de sürgős probléma esetén azonnal kérjen bárkitől segítséget!

·         Hogy minél kisebb legyen a fizikai megterhelésből adódó egészségkárosodás rizikója, kérjük fokozatosan emelve a terhelést, kezdjen el edzeni!

·         Mindenképp fokozottan ügyeljen kerékpárja műszaki állapotára, ellenőriztesse még a túra előtt!

·         A túra ideje alatt folyó vizsgálatról a jelentkezett és bevont résztvevők Zakar Főorvos Úrtól kapnak információkat.

 

Kérjük még indulás előtt jegyezze fel vagy MENTSE EL TELEFONJÁBA az alábbi elérhetőségeket probléma esetére (egészségügyi, kerékpár meghibásodás, eltévedés, egyéb):

dr. Schneider Károly      +3670 451 1038

Bátor Bálintné Gizke     +3630 677 9163

Szállással kapcsolatos kérdéseikkel és problémáikkal a helyszínen vagy telefonon keressék Szepesi Gizellát. Tel: +3620 952 0786

 

Üdvözlettel:

dr. Schneider Károly